• ورود به سيستم
  •  | 
  • ثبت نام
  •  | 
  • نقشه سايت

دندانک

توضیحات سایت شما به صورت خلاصه در اینجا قرار می گیرد

  • صفحه اصلی
  • دندانپزشکی ساده
    • طراحی لبخند و زیبایی
    • ارتودنسی
    • دندانپزشکی کودکان
    • ترمیم دندانها
    • ایمپلنت
    • جراحی
    • دندان مصنوعی
    • عصب کشی
    • مطالب عمومی
  • ویژه دندانپزشکان
  • مشاوره
  • بیمه های دندانپزشکی
  • آگهی
    • معرفی مراکز دندانپزشکی
    • معرفی پزشک
  • جام جهان نما
    • عکس
    • فیلم
  • جهان دندانپزشکی
  • درباره ما
    • راهنما
      • test
  • ارتباط با ما
تازه‌ها

1401/12/29

رگ های خونی و فرورفتگی های سطح ایمپلنت

استفاده از ممبرین درم آسلولی برای بازسازی بافت نرم

دانلود اولین شماره ماهنامه تخصصی جهان دندانپزشکی

چند مقاله جالب و خواندنی

دندانپزشکی کودکان

تازه های دندانپزشکی

علاقه به دندانهای زیبا

اخبار از دریچه دوربین

بخش اصلي > مطالب عمومی
نگاهی به مشکلات شغلی دندان‌پزشکان جوان



صفحات زرد، آگهی روزنامه‌های همشهری را در دست می‌گیرد، تند‌ تند ورق می‌زند تا به آگهی «استخدام دندان‌پزشک» برسد. امروز روز شنبه است و این ستون پر و پیما‌ن‌تر از هر روز است. انگشتش را از‌‌‌ همان بالا روی آگهی‌ها می‌کشد. باید آگهی‌هایی را پیدا کند که با توجه به پیش‌ شماره‌شان، به منزلشان نزدیک باشد. بیشتر آگهی‌ها نوشته‌اند: «به دندان‌پزشک با پروانه مطب تهران نیازمندیم.» پس فقط باید به دنبال آگهی‌هایی باشد که فقط نوشته‌اند: «به یک دندان‌پزشک نیازمندیم.»




 
انواع خمیردندان؛ کدامیک برای شما مناسب است؟




می‌‌گویند شاید در آینده نیازی به خرید خمیردندان نداشته باشید، چون مسواک‌‌های نسل آینده، شما را از مصرف خمیردندان بی‌نیاز می‌‌کنند. دانشمندان در داخل این مسواک‌‌ها، هسته ‌ای از جنس «دی‌اکسید‌تیتانیوم» قرار داده‌اند که موجب نوعی واکنش الکتروشیمیایی می‌‌شود که به راحتی پلاک ‌های میکروبی و جرم را از روی دندان‌‌ها برمی‌ دارد. ولی تا قبل از اینکه چنین مسواک‌‌هایی به بازار بیایند، شما باید همچنان به دنبال خرید یک خمیردندان مناسب باشید.




 
نگران ابتلا به ایدز در دندان‌پزشکی نباشید!





افراد زیادی هستند که از رفتن به مطب دندان‌پزشکی می‌ترسند؛ یکی از سرنگ تزریق می‌ترسد، یکی هم از صدای گوشخراش گریزان است؛ ولی خیلی‌ها از ترس مبتلا شدن به ایدز به دندان‌پزشکی نمی‌روند. ترس از مبتلا شدن به بیماری ایدز یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش مراجعه افراد به مطب‌های دندان‌پزشکی در سال‌های گذشته بوده است. در ایران هم خیلی از کسانی‌ که باید به دندان‌پزشک مراجعه کنند، به‌دلیل ترس از انتقال عفونت در مراجعه به دندان‌پزشک تردید دارند.




 
همه چیزهایی که می‌خواهید درباره عکس رادیوگرافی دهان و دندان بدانید



تقریبا همه افرادی که نزد دندان‌پزشک رفته‌اند، تجربه گرفتن عکس از دندان‌هایشان را دارند. در دندان‌پزشکی نیز مانند سایر رشته‌های پزشکی از پرتونگاری برای کمک به تشخیص بیماری یا آسیب دندان استفاده می‌شود. عکس‌ها در تعیین وجود و وسعت حفره یا کرم‌خوردگی‌های دندان به کار می‌آیند. با عکس رادیوگرافی می‌توان فساد و پوسیدگی دندان را حتی زمانی که مینا هنوز سالم به نظر می‌آید، تشخیص داد، به ویژه وقتی پوسیدگی بین دندان‌ها مخفی شده یا زیر خط لثه باشد. عکس رادیوگرافی به تشخیص آبسه دندان، آسیب استخوان ناشی از بیماری پیر دندانی، شکستگی‌های فک و دندان سایر ناهنجاری‌های فک و دندان نیز کمک می‌کند.



 
با مشکلات نوروزی دهان و دندان چه کار کنیم؟




پیدا کردن دندانپزشک در ایام عید کار دشواری است ولی در دید و بازدیدهای عید و مسافرت های نوروزی، فرو رفتن پوست تخمه در لثه و دندان درد و شکستن دندان را شاید تجربه کنید. اینها را می توان اورژانس های دندانپزشکی در ایام نوروز دانست. اگر شما بدانید که در این شرایط چگونه به خودتان کمک کنید، می توانید سر فرصت یک کلینیک دندانپزشکی پیدا کنید تا درمان های تکمیلی را انجام دهید….




 
درمان خانگی 5 مشکل دندانی



معمولا دندان‌ها به وسیله مواد غذایی و نوشیدنی‌هایی که در آن مواد رنگی وجود دارد، رنگ می‌گیرند. نوشابه، چای، قهوه، زعفران، ادویه‌ها و... همه و همه می‌توانند دندان‌های شما را رنگی کنند. اگر هم سیگاری هستید، باید سیگار را یکی از دلایل اصلی تغییر رنگ دندان‌های‌تان بدانید. بهترین پیشنهاد دندانپزشکان برای پیشگیری از رنگ گرفتن دندان‌هایتان این است که به‌طور منظم و روزانه دندان‌هایتان را مسواک بزنید و نخ بکشید ، به ویژه پس از خوردن مواد غذایی رنگی و یا حتی سیگار کشیدن.




 
آشنایی با ۷ تخصص دندانپزشکی




وقتی شما دندانتان درد می‌گیرد و دنبال یک دندانپزشک می‌گردید، چگونه دندانپزشک مورد نظرتان را پیدا می‌کنید؟ وقتی نیاز به ارتودنسی و ردیف کردن دندان‌ها دارید، چه‌طور؟ برای زیباتر کردن لبخندتان می‌دانید به کدام دندانپزشک مراجعه کنید؟ حقیقت این است که خیلی از ما تخصص‌های گوناگون رشته دندانپزشکی را نمی‌شناسیم و نمی‌دانیم برای چه درمان‌های دندانپزشکی باید با کدام متخصص مشورت کنیم…



 
دوپینگ دندان‌ها با محصولات فلورایددار



«خانم دکتر! من دندان‌هایم را همیشه مسواک می‌زنم، ولی باز هم دندان‌هایم پوسیده اند. نمی‌دانم واقعا باید چه کار کنم؟...» این حرفی است که بسیاری از بیماران به دندانپزشک‌شان می‌گویند ولی واقعا مشکل کار از کجاست؟ چرا دندان‌های بسیاری از افراد نسبت به پوسیدگی مستعدند؟
قصد داریم محصولاتی را به شما معرفی کنیم که از دندان‌های شما در برابر پوسیدگی محافظت می‌کنند. شما می‌توانید این محصولات را در تمام داروخانه‌ها پیدا کنید: «محصولات حاوی فلوراید».





 
خطرات ناشی از یک طرفه جویدن غذا




شما وقتی آدامس می‌ جوید، یک طرفه می‌ جوید؟ وقتی غذا می‌ خورید، چه‌ طور؟ یک طرفه جویدن برای دندان ‌ها و مفصل فک ‌تان اصلا خوب نیست و حتی اگر شما دندان‌ های یک طرف فک ‌تان را از دست داده باشید، باز هم نباید به یک طرفه جویدن عادت کنید. دندان ‌پزشکان می ‌گویند این کار حداقل 4 خطر دارد:





 
گوشه دهان‌تان زخم می‌شود؟



شاید شما هم دیده باشید بعضی از سالمندانی را که موقع حرف زدن، آب در گوشه دهانشان جمع می‌شود و به قول معروف، دهانشان کف می‌کند! می‌دانید مشکل از کجاست؟ کوتاه بودن ارتفاع دندان مصنوعی‌شان! یعنی اگر دندان‌پزشک بتواند این مشکل را در ساختار دندان مصنوعی آنها رفع کند، مشکل آنها نیز به کلی حل می‌شود. اگر شما هم پا به سن گذاشته‌اید و دارید با دندان مصنوعی زندگی می‌کنید، شاید با همین مشکل روبرو باشید؛ مشکلی که دندانپزشکان آن را «التهاب گوشه دهان» می‌خوانند.




 
حساسيت‌ دنداني



خوردن يک بستني سرد در تابستان يا نوشيدن يک فنجان چاي داغ در يک روز برفي حسابي مي‌چسبد. ولي اگر دندانتان با نوشيدن يا خوردن اين خوراکي‌هاي سرد و گرم، آنچنان درد بگيرد که از جا بپريد، ديگر شايد اين خوراکي‌ها به دلتان ننشيند. دندانپزشکان به اين مشکل مي‌گويند "حساسيت دنداني". شما حتماً انواع خمير دندان‌هاي ضد حساسيت را در بازار ديده‌ايد، ولي هر حساسيت دنداني با خريد يک خمير دندان ضد حساسيت بهبود نمي يابد.





 
راه‌هاي کاهش حساسيت دندان‌ها




در قسمت اول اين مطلب ، درباره‌ي عواملي که باعث مي شوند دندان ها حساس شوند براي شما مطالبي را بيان کرديم. حال در مورد کاهش اين حساسيت صحبت مي کنيم.





 
بيماري‌هاي لثه خاموشند!




همه دوست دارند لبخندي زيبا داشته باشند، ولي داشتن لبخندي زيبا، فقط داشتن يک رديف دندان سفيد در هنگام لبخند زدن نيست.
ديده شدن لثه‌هايي سالم و خوش رنگ نيز يکي ديگر از شاخص‌هاي يک لبخند زيباست؛ شاخصي كه دكتر ركن، رئيس‌هيأت ‌مديره انجمن پريودونتيست‌هاي ايران درباره آن صحبت مي ‌كند. با اين متخصص درباره پيشگيري از بيماري‌هاي لثه‌اي به گفت‌وگو نشستيم.



 
پيشگيري از بيماري‌هاي لثه




در ادامه ي مطلب قبلي با عنوان «بيماري هاي لثه، خاموشند»، در اين مقاله روش هاي پيشگيري و درمان اين بيماري ها را براي شما بيان مي کنيم.
چه کنيم که از بيماري‌هاي لثه‌اي پيشگيري کنيم تا نيازي نباشد براي چنين درمان‌هاي پيشرفته‌اي به متخصصان لثه مراجعه کنيم؟




 
من هست یک دندانپزشک!




اینجا مدرن‌ترین مطب دندانپزشکی دنیاست. کافی است شما فقط روی صندلی دندانپزشکی بنشینید. همین که روی صندلی نشسته‌اید، یک عینک مخصوص روی چشمانتان قرار می‌گیرد که در طول جلسه درمان دندانپزشکی‌تان می‌توانید فیلم مورد علاقه‌تان را ببینید و صداها و موسیقی‌های دلخواه‌تان را از گوشی هدفونی که روی گوش‌هایتان قرار می‌گیرد، بشنوید.





 
۸ باور غلط درباره دندان‌ها





شیرینی نخور، دندان ات کِرم می گذارد!شما هم حتما این جمله را شنیده اید. آیا شما هم به وجود کِرم  دندان اعتقاد دارید یا این موضوع را یک باور عامیانه می دانید؟ محققان در یک پژوهش جدید تصاویر میکروسکوپی از ساختارهای بسیار کوچک و عجیب شبیه به کِرم را در درون دندان کرسی انسان به دست آورده اند.



 
10 فرمان براي حفظ سلامت دندان




فرسايش اسيدي عبارت است از تحليل ميناي دندان که به دليل شيوه زندگي نوين بشر در قرن 21 اتفاق افتاده و مردان و زنان را در تمامي سنين تهديد مي‌‌کند. اين وضعيت دنداني، شکلي از فرسايش ناشي از نرم شدن سطح خارجي ميناي دندان توسط اسيد است که درنهايت از قطر ميناي دندان کاسته و تغييراتي را به ساختار دندان فرد تحميل مي‌‌‌کند که شامل تغيير در بافت، شکل و ظاهر دندان است.



 
دندان‌پزشكی در نمای نزدیك




شاید باور نكنید از عمر دندانپزشكی در ایران بیش از ۷۰ سال نمی گذرد. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید در سال ۱۳۰۰ هجری شمسی یعنی حدود ۸۷ سال پیش فقط سه نفر دندانپزشك در شهر تهران وجود داشت. یكی از برجسته ترین آنها، دكتر دندانپزشك اهل كشور لهستان بود كه دندانپزشك مخصوص رضاخان به شمار می رفت و تبحر فوق العاده ای در طراحی و ساخت پروتزهای دندانی داشت. دو دندانپزشك دیگر تهران قدیم نیز اهل كشور سوئیس و تركیه بودند.



 
خونریزی از لثه‌ها ممکن است علامت «پیوره» باشد





اگر اسمی از «پیوره» لثه‌ها نشنیده باشید احتمالا وقتی دندانپزشکتان حین معاینه نام آن را بر زبان بیاورد با تعجب و کنجکاوی بسیار به دهان او چشم بدوزید و از خود بپرسید: این دیگر چه مشکلی است؟ با برخی از مشکلاتی که درباره سلامت لثه و دندان است در این نوشتار آشنا شوید.




 
گام سوم برای سلامت دندان




اگرچه دهانشویه‌ها جای مسواک و نخ دندان را نمی‌گیرند، اما دندان‌پزشکان استفاده از آنها را برای کامل شدن بهداشت دهان و دندان‌ توصیه می‌کنند.
مدتی است که توجه به دهانشویه‌ها بیش از گذشته شده است. وزارت بهداشت با هدف نهادینه کردن فرهنگ استفاده از دهانشویه و پیشگیری از پوسیدگی دندان‌های کودکان، تلاش کرده است که کودکان را در مدرسه با دهانشویه آشنا کند.




 
چگونه بفهمیم لثه‌مان بیمار شده؟



تا به حال برایتان پیش آمده است که لثه‌های شما پیوره کرده باشد؟ حتما از خون‌ریزی و درد و عفونت لثه‌هایتان به ستوه آمده‌اید، ولی پیوره (بیماری لثه) نشانه این است که به لثه‌هایتان خوب نرسیده‌اید.
ما در اینجا تعدادی از سئوالات اصلی مردم درباره سلامت لثه و پاسخ‌های آنها را برای شما آورده‌ایم.





 
پوسیدگی به دندان شما نزدیک است




شاید شما هم از جمله افرادی باشید که تا دندانتان درد نگیرد، پایتان را در مطب دندانپزشکی نمی‌گذارید ولی اگر دوست دارید در سال جدید، هیچ وقت دچار دندان درد نشوید، باید از آن پیشگیری کنید. بیماری‌های دهان و دندان معمولا آهسته و پاورچین پاورچین سر و کله‌شان در دهان شما پیدا می‌شود و معمولا وقتی به خودتان می‌آیید که کار از کار گذشته است...




 
تاثیر شغل بر سلامت دندان‌ها




شغل شما می‌تواند روی دندان‌های تان اثر بگذارد. یک دندانپزشک ماهر در بسیاری مواقع می‌تواند با مشاهده دندان‌های شما تشخیص دهد که تقریبا چه شغلی دارید.
در محیط شغلی بسیاری از حرفه‌ها، مواد و وسایلی وجود دارند که می‌توانند ردپای مشخصی روی دندان‌ها بر جای بگذارند. در بیشتر اوقات این نشانه‌ها بسیار واضح‌‌اند.




 
آبسه دندان را جدي بگيريد



حتما شما هم کارتون ‌هاي دوران کودکي را به ياد داريد که در آن ها کساني که دندانشان آبسه کرده بود، با لپي باد کرده و دستمالي که روي سرشان گره زده شده بود، صورت خنده ‌داري پيدا مي ‌کردند، ولي اگر شما دچار آبسه‌ هاي دنداني شده باشيد حتما مي ‌دانيد که اين آبسه‌ ها چندان هم خنده ‌دار نيستند، بلکه درد و تورم آن ها شما را حسابي کلافه مي ‌کنند.
درباره آبسه‌هاي سر و صورت و آبسه‌ هاي دنداني با دکتر محمدعلي دولت‌آبادي، متخصص و جراح دهان و فک و صورت و استاديار دانشگاه آزاد اسلامي به گفتگو نشسته ‌ايم...




 
آنچه درباره جامسواکی و مسواک نمی‌دانستید



حسابی خوابتان می‌آید و می‌خواهید بخوابید، ولی یك كار باقی مانده است، هنوز مسواک نزده‌اید! با بی‌‌حوصلگی به دست‌شویی می‌‌روید، خمیر دندان را روی مسواك می‌‌گذارید و به جلوی تلویزیون برمی‌گردید. در حالی كه غرق تماشای آخرین صحنه‌های فیلم هستید، دندان‌هایتان را تند تند مسواك می‌‌زنید. فكر می‌‌كنم یك دقیقه هم نمی‌شود.





 
چگونه مسواک می زنید؟


حسابی خوابتان می آید و آماده‌اید در رختخواب شیرجه بزنید، ولی یك كار باقی مانده است و آن هم سر زدن به آخرین دوستی است كه در طول روز با او ملاقات می ‌كنید، "مسواك عزیز" را می ‌گویم. با بی‌ حوصلگی به دستشویی می ‌روید، خمیر دندان را روی مسواك می ‌گذارید و به جلوی تلویزیون برمی‌ گردید. در حالی كه غرق تماشای آخرین صحنه‌های فیلم هستید، دندان‌هایتان را تند تند مسواك می ‌زنید. فكر می ‌كنم یك دقیقه هم نمی‌ شود.




 
کاربران ما

نام كاربری:  
رمز عبور:  
هنوز در سایت عضو نشده‌اید؟
پیوندهای پركاربرد
  • صفحه اصلي
    • تماس با ما
    • فضای شخصی شما
    • نقشه سایت
  • صفحه اصلي
    • تماس با ما
    • فضای شخصی شما
    • نقشه سایت
  • صفحه اصلي
    • تماس با ما
    • فضای شخصی شما
    • نقشه سایت
  • صفحه اصلي
    • تماس با ما
    • فضای شخصی شما
    • نقشه سایت

از همه جا

کلیه حقوق مطالب این سایت متعلق به دندانک می باشد.